banner 01

Zeeland

MIDDELBURG – Een delegatie van het hoofdbestuur van 50PLUS kwam vandaag (26 september) op bezoek in Middelburg bij het afdelingsbestuur van 50PLUS Zeeland. De bijeenkomst was bedoeld om ideeën uit te wisselen en te vertellen wat zich afspeelt in Zeeland.

Statenlid Willem Willemse vertelde dat Zeeland een bijzondere provincie is door de sanering van Thermphos, waar de gemeenschap gedeeltelijk voor moet opdraaien, de kerncentrale, Marinierskazerne en de Westerscheldetunnel. “Ook vindt 50PLUS dat de zorg en het openbaar vervoer in Zeeland veel beter geregeld moet worden.”

Bestuursvoorzitter George Lernout van 50PLUS Zeeland vroeg aandacht van het hoofdbestuur voor woningen voor arbeidsmigranten. “Ik bedoel dan niet uitsluitend voor de fruitplukkers en de Poolse klusjesmannen maar juist voor hoog opgeleide technici. In Zeeuws-Vlaanderen is er bijvoorbeeld geen woning voor hun te vinden.”

Raadslid Kris van Wezel van 50PLUS Vlissingen pleit voor de oprichting van een afdelingsbestuur in plaats van de werkgroep die er nu is. Landelijk voorzitter van 50PLUS, Geert Dales, staat daar niet afwijzend tegenover.

Helena Bosch van het hoofdbestuur vertelde dat de 50PLUSBeurs (18 t/m 22 september 2018) een groot succes was voor de partij. En ook dat deze week een Vrouwennetwerk van 50PLUS begint.

Geert Dales concludeerde, na de bijeenkomst in de Abdij, dat deze zeer zinvol en prettig was. “Ik ga dit zeker voorzetten. Het is belangrijk om elkaar te informeren, zo houden we de lijnen kort. Ook kunnen we zo een goede basis leggen voor de komende verkiezingen.”

Foto:v.l.n.r: Willem Willemse, Helena Bosch, George Lernout, Geert Dales, Kris van Wezel, Johan Hessing en Gerard de Klerk.


zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België