banner 01

Zeeland

50PLUS Zeeland zoekt kandidaat-Statenleden en kandidaten voor de waterschapsverkiezingen op woensdag 20 maart 2019.

Het werk van een Statenlid vraagt veel tijd en vaardigheden. Daarom is het belangrijk dat je maatschappelijk betrokken, nieuwsgierig en leergierig bent en heel wat in je mars hebt. Tot de taken van de provincie behoren: verkeer en vervoer, economische zaken, ruimtelijke ordening, landelijk gebied, duurzame energie en milieu en cultuur en erfgoed. 50PLUS zoekt kandidaten die kunnen meedenken op strategisch niveau. Mensen die goed kunnen relativeren, discussiëren en incasseren. Vanzelfsprekend ben je in het bezit van politieke vaardigheden (debatteren, interrumperen, amenderen en interpelleren) en onderschrijf je waar 50PLUS voor staat.

Waterschap
Het waterschap is de oudste democratische bestuursvorm van Nederland. Kandidaten voor 50PLUS moeten in het gebied van het waterschap Scheldestromen wonen, interesse hebben voor water en waterschappen, achttien jaar of ouder zijn en willen opkomen voor de belangen van de kiezers. Verder is goed communiceren, integriteit en maatschappelijke betrokkenheid belangrijk. Het werk omvat drie tot vier dagen per maand en je moet vier jaar beschikbaar zijn.

Reageren
Kandidaten (mannen én vrouwen) hoeven geen 50-plusser te zijn. Jonger mag zeker ook. Als je je herkent in het geschetste profiel en graag een bijdrage wil leveren, stuur dan een e-mail met motivatie en curriculum vitae naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de selectiecommissie George Lernout 0114-370240.


zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België